Logga trades med semi-automation (som proffsen gör)

automatiserad journal journal tradingjournal Mar 15, 2022
 

För dig som tar din trading på allvar, vill göra det professionellt och på hög nivå är din journal och loggbok en stor del. En nyckel.

Faktum är att det är en rutin (ett måste) för traders på professionella firmor och för dig som handlar eget kapital hemifrån, kan det vara en bra rutin att efterlikna. Du vet vad man säger, "om du vill prestera som ett proffs, måste du jobba som ett proffs".

I intervjun (bifogad i inlägget) pratar jag med grundarna av Edgewonk, en av de absolut bästa och mest avancerade verktygen för tradingjournal.

I det här inlägget går jag över några av funktionerna med Edgewonk, ett par smarta tips för seriösa traders som vill logga semi-automatiskt och utveckla sin trading genom loggning.

För dig som vill signa upp med Edgewonk, använd vår kupongkod: TRADERKANALEN för 10% rabatt på ditt köp.

  1. Gå till Edgewonk
  2. Skriv in koden TRADERKANALEN i kassan.

Här är några av funktionerna med Edgewonk journal.

  • Fungerar för alla marknader (Aktier, Futures, FX, CFDer etc)
  • Kombinerad journal och dagbok 
  • Scoring system (identifiera vad som är mest lönsamt med scoring)
  • Databaserade tips utifrån din prestation
  • Fungerar på alla enheter

 

Förlorar du pengar på din trade management?

Edgewonk identifierar hur du presterar i genom att visa din faktiska prestation jämfört med din potential utifrån de affärerna du loggar. Plattformen ger också tips utifrån datan du loggar.

Backtesting

Testa nya ideér och justeringar till din strategi direkt i plattformen och jämför med din nuvarande metod.

Simulera utfall

Simulera potentiella utfall för att förstå sannolika drawdowns, förluster och volatilitet genom att analysera din nuvarande tradingdata.

Noteringar och kommentarer

Logga och kommentera din handel under dagen för värdefulla insikter, saker du noterar i marknaden och vill ta med dig in i nästa handelsdag.

Erfarenheter av att logga trades 

En av de bästa sakerna med att logga sin trades och skriva journal är möjligheten att dra lärdomar flera gånger av samma affär. Om du varje dag både tar din trade, skriver kommentarer och utvärderar din trade, kör din trade i sim i efterhand så är det inte bara en erfarenhet.

Det är flera.

Så genom att logga trades kan man inte bara identifiera styrkor/svagheter hos sig själv som trader, man bygger erfarenhet så mycket snabbare.

Och eftersom trading är ett praktisk yrke finns det inget som kan ersätta praktisk erfarenhet.

För dig som vill signa upp med Edgewonk, använd vår kupongkod: TRADERKANALEN för 10% rabatt på ditt köp.

  1. Gå till Edgewonk
  2. Skriv in koden TRADERKANALEN i kassan.

Lycka till!

-TK Traders

Få nya artiklar, verktyg och material för traderutveckling först av alla?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev nu direkt. 

Vi hatar SPAM. Vi delar inte din information med tredjepart.

Riskvarning: Handel i valuta, cfd:er eller andra derivatinstrument innebär hög risk och är inte för alla. Man kan förlora hela eller mer än det investerade beloppet. Riskkapital är pengar som man har råd att förlora utan inverkan på ens livsstil eller ekonomiska situation. Endast riskkapital bör användas för handel och enbart de med tillräckliga medel för handla i marknaden för överväga det. Historiska resultat är inte nödvändigtvis en indikation på framtida resultat och innehållet på denna hemsida uppmanar inte till någon handel i marknaden. Innehållet på den här hemsidan och tillhörande kanalen är enbart för utbildningssyfte. Recensioner och eventuella resultat som publiceras på den här hemsidan är ingen indikation på vad som är möjligt för dig utan är högst individuellt. Psvan Invest AB är ingen licensierad finansiell rådgivare och ingen information ska tas som direkta investeringsråd, rådgör med licensierad rådgivare vid behov. All handel sker på eget bevåg och på egen risk och Psvan Invest AB tar inget ansvar för användande av denna information.