Tålamod och trading (Recenserar 20/4-2022)

automatiserad journal recension tålamod Apr 20, 2022

Vi hör och läser om disciplin, tålamod och sitta på händerna.. Och varför det är en avgörande egenskap för traders.

När du handlat en stund så vet du.

En traders tålamod är en massiv faktor för framgång, att inte agera för tidigt för att "man vill". Att sitta på händerna och objektivt observera det som sker, bocka av checklistan och när chansen kommer.

Hugga som en orm. Rakt på, utan tvivel. Det är tålamod för en konsekvent trader.

Recension från dagens handel

Idag 20/4 handlade jag UK100 (FTSE 100 index), i vanlig ordning observerar jag vad som sker pre-market, ignorerar natthandeln då den ej är relevant för mig och ser hur andra aktörer agerar på olika prisnivåer.

Pre-market höll säljare och avvisade 7625, köpare steppar in och skyddar 7590 (väldigt lite tid på pris).

Pris finner acceptans med median på 7605 efter köpare tog kontroll kring 7590 så min förväntan är att om köpare håller, steppar upp och tar ut säljare som håller extrem av median (7610) så ska vi sannolikt utmana säljare på 7625.

(Detta är hur jag bygger min dagliga tes genom att objektivt observera handeln och hur andra aktörer interagerar på prisnivåer).

Senare steppar köpare upp, och alla säljare som sålt i extremen (7610 isch) tvingas likvidera vilket flödar in mer köpordrar i marknaden. (Det här är min entry och chans att gå in i en högsannolik affär med bra RR.)

Entry och utförande

Nästan omedelbart handlar pris snabbt upp till 7622, strax under min planerade exit. Här kommer en snabb vinsttagning som får pris att falla tillbaks till 7610 (Borde jag gjort min exit?).

Planen: Så länge köpare håller kontroll på entrynivå håller jag trade med ursprunglig tes i åtanke men sekunden som köpare tappar, går jag ut.

Utfall: Tes håller och köpare skyddar nivå, pris handlar senare upp till tänkt target och jag är ute.

(Det här är ett summerat urklipp från min dagliga journal).

En erfarenhet som vi ofta delar och som tenderar komma upp från flera traders i vår aktiva grupp är just "sitt på händerna, chansen kommer ALLTID senare".. Det finns verkligen ingen anledning att hoppa in på saker som inte är 100%, traden kommer.. 

Och om den inte gör det... Vad är det värsta som kan ske?

Den kommer imorgon.

Målet varje dag måste vara att ta 100% korrekta trades enligt strategi, checklista och modell som man själv sätter upp, testar och verifierar.

Det är vad vi tror är vägen till succé.  Inga ursäkter, bara hårt jobb!

-Tk Traders

 

 

 

Få nya artiklar, verktyg och material för traderutveckling först av alla?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev nu direkt. 

Vi hatar SPAM. Vi delar inte din information med tredjepart.

Riskvarning: Handel i valuta, cfd:er eller andra derivatinstrument innebär hög risk och är inte för alla. Man kan förlora hela eller mer än det investerade beloppet. Riskkapital är pengar som man har råd att förlora utan inverkan på ens livsstil eller ekonomiska situation. Endast riskkapital bör användas för handel och enbart de med tillräckliga medel för handla i marknaden för överväga det. Historiska resultat är inte nödvändigtvis en indikation på framtida resultat och innehållet på denna hemsida uppmanar inte till någon handel i marknaden. Innehållet på den här hemsidan och tillhörande kanalen är enbart för utbildningssyfte. Recensioner och eventuella resultat som publiceras på den här hemsidan är ingen indikation på vad som är möjligt för dig utan är högst individuellt. Psvan Invest AB är ingen licensierad finansiell rådgivare och ingen information ska tas som direkta investeringsråd, rådgör med licensierad rådgivare vid behov. All handel sker på eget bevåg och på egen risk och Psvan Invest AB tar inget ansvar för användande av denna information.